Workshop kunst & rouw
____________________

Als je iemand verliest in je leven, door dood of scheiding, is er vaak pijn en rouw. Door creatief bezig te zijn, kun je dichter bij jezelf komen en leer je je gevoelens en de daarbij behorende emoties op een speelse manier te uiten. Soms lukt dat beeldend makkelijker dan in een gesprek. Je hebt geen kunstzinnige ervaring nodig voor deelname aan deze workshop. Tijdens de dag is er ruimte om te delen. De insteek is speels en creatief. Je kunt iets meebrengen van hem of haar en hiermee op je eigen manier aan de slag gaan in het atelier. Zo maak je een tastbare kunstzinnige herinnering van degene die je lief is. Geschikt zijn platte voorwerpjes, stof, gereedschap, sieraden, foto’s, brieven en kaarten. Met verf en pasta maak je er een mooi geheel van. Ter informatie kun je een folder opvragen. De workshop kunst & rouw geef ik sinds 2013 samen met rouwdeskundige Beate Matznetter. Elke workshop is mij dierbaar geweest.
Workshop 2016, zaterdag 30 jan. van 10.00 - 16.00 uur
Deelname € 95,- inclusief lekkere lunch.

Opgeven via de website of per mail info@elsvegter.nl

Review Riëlle van Hattum, deelneemster workshop Rouw 2013:
'Rouw is voor mij een wat ongrijpbaar begrip, moeilijk te vatten. In de waan van de dag is er ook niet altijd ruimte voor. Daarom sprak de workshop mij aan, een hele dag aandacht voor het verlies van iemand die voor mij heel belangrijk is geweest. En dat op een creatieve en warme manier. Het was heel fijn om met lichtheid bezig te zijn met dit vaak zware onderwerp. Daarna is het voor mij gaan stromen! Beate en Els, dank jullie wel.'


‘In loving memory’ 

Het kunstwerk 'In loving memory' (zie filmpje) maakte ik na de dood van mijn moeder. Het werken met haar spulletjes schonk mij troost. In het werk heb ik me laten inspireren door liefde en dood. Dood en pijn kunnen liefde soms bedekken. Mijn moeder is in 2010 overleden en er zwierven nog overal spulletjes van haar rond zoals oude agenda’s waarin zij haar liefde voor (klein)kinderen en vriendinnen liet blijken door alles met aandacht op te schrijven in haar beverige handschrift. Dit raakte mij. Zo onstond een meerluik over liefde, leven en dood, een monument voor mijn (voor)ouders. 

Gemeentemuseum Den Haag - ZomerExpo 2012

Het werk 'In loving memory' werd in 2012 ten toon gesteld in het Gemeentemuseum Den Haag en was geselecteerd voor de ZomerExpo met het thema 'Liefde'. Het meerluik is uit 3000 werken gekozen voor de ZomerExpo2012 Liefde, 15 juni-19 augustus 2012, Gemeentemuseum Den Haag. Over de selectie door een twaalfkoppige jury kun je lezen op mijn blog. 
Zie filmpje voor een toelichting op het werk.

Zie ook bij Publicaties het interview in AD/UN 24-10-14 in de Rubriek 'Pronkstuk'.