Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is toon-laurense.jpg

Impressie Morren Galleries


Aan de Oude Gracht in Utrecht geeft Morren Galleries een podium aan moderne kunst. Schilderijen, fotografie en sculpturen wisselen elkaar af. Het pasteuze werk van Toon Laurense was de hele zomer te zien en is in stock. Zijn vergrijsde schilderijen wanen je op de maan of in een desolaat landschap. Dichterbij gekomen verdwaal je in de verfspetters, de geplamuurde lagen en dikke verfklodders. Dit soort werk vind ik altijd een feest om naar te kijken. Het is interessant, er gebeurt van alles en toch is het minimalistisch en sober van aard.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is toon-laurense-detail.jpg

Toon Laurense


Een meer figuratieve schilder die vaak te gast is bij Morren Galleries is Gertjan Scholte-Albers. Zijn figuratieve berkenbossen schildert hij en plein air. Eventueel gewapend met een waterdicht grondzeil trotseert hij de elementen. Weer of geen weer, zijn ezel zal rechtop staan. Met zijn fietskar trekt hij dagelijks de Drentse bossen in en schildert zijn natuurimpressies met vette olieverf. Ook weer een feest om naar te kijken, vooral van dichtbij.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is gert-jan-scholte.jpg

Gertjan Scholte-Albers


Van een geheel andere orde zijn de sculpturen van Eric Boyer. In zijn figuur Fling toont hij fragiele mensenfiguren die in al hun transparantie hun schaduwen op de muur werpen. Hij maakt zijn verfijnde werk van zeefgaas. De galerie toont verder nog verfijnde schilderkunst van Marjolein van Haasteren. Grote schilderijen van organische landschappen waarin je kunt verdwalen en je kunt verstoppen. Ze ademen een magische, surrealistische sfeer. De kleurrijke schilderijen van de Utrechtse kunstenaar Theo Mackaay zijn ook in de galerie te bewonderen. Laat je verder verrassen door de luchtige, opwaaiende zomerjurken en tafelkleden van de Chinese kunstenaar Juane Xue. Fris werk dat een heerlijk zomers gevoel teweegbrengt. Zo heeft de galerie voor elke kunstliefhebber wel iets te kiezen. Morren Galleries zit aan de Oude Gracht 340 en is geopend van vrijdag t/m zondag.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is eric-boyer.jpg

Eric Boyer


Naast Morren Galleries kun je in Utrecht ook op deze plekken terecht voor kunst, Centraal Museum (Utrechts verleden), Kuub (diverse kunstenaars), Galerie Rob RademakerGalerie Sanaa (niet-westerse kunst) Kunstliefde (Zomercollectie) en loop eens binnen bij galerie Niek Waterbolk in de Schoutenstraat. Elke week zie je hier wisselende (groeps)exposities met werk van jonge of oudere kunstenaars.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is marjolein-van-haasteren-3.jpg

Marjolein van Haasteren